Muhalefette Beklenen Ses...

DEVA Partisi Erzurum Kurucu İl Başkanı Vahit Bingöl: "Bu parti fantazi olsun diye kurulmadı."

Erznet - DEVA Partisi Erzurum Kurucu İl Başkanı Vahit Bingöl: "Bu parti fantazi olsun diye kurulmadı" dedi.
Pelit Meydanı'ndaki parti il binasının ön açılışını yaparak basın toplantısı düzenleyen Bingöl, DEVA Partisi'nin kuruluşu, Erzurum teşkilatlanması, siyaset ve Erzurum ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.
17 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan DEVA Partisi Erzurum İl Kongresi'ne Genel Başkan Ali Babacan’ın da katılacağını bildiren Bingöl, Babacan'ın Erzurum programının yoğun olacağını kaydetti.
Bingöl, Erzurum'da 17 ilçede teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını, Olur, İspir ve Pazaryolu'nda ise çalışmaların devam ettiğini belirtti.

-SİYASİ TERCİH-

Vahit Bingöl, DEVA Partisi'nin 'fantazi olsun' diye kurulmadığını ifade ederek, partinin tabelasını milletin astığını, kendisinin ise geçmiş siyasi tecrübeleriyle bu partide görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını dile getirdi.

 Bingöl, şunları söyledi: “Allah şahidim olsun, sizler de şahit olun! Bu şehre hizmet etmek dışında bir gayem yok, olmadı, olmayacak. Beni ya da yönetimimden herhangi birisini bir takım menfaat ilişkileri üzere görürseniz veya bulursanız hiç çekinmeyin, anında ifşa edin” 

-"DİYARBAKIR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR"-

Kısa bir süre önce DEVA Partisi’nin Diyarbakır İl Başkanlığı kongresine katıldığını anımsatan Başkan Vahit Bingöl, “Diyarbakır’ı gördüğümde kafamdaki birçok şey değişti, Diyarbakır’ı gıptayla seyrettim ve Erzurum adına da doğrusu hayak kırıklığına uğradım. Yani bir şehir bu kadar mı ihmal edilir, bir şehir bu kadar mı sahipsiz bırakılır ve geri kalmışlığa terkedilir?” diye konuştu.

-YA ERZURUM?-

Doğu Anadolu’nun tamamını, Karadeniz’in ve Güneydoğu’nun da büyük bir kısmını besleyen Erzurum’un, bugün kendi kendine bile yetemez hale getirildiğini ileri süren Başkan Bingöl, “Türkiye’de 67 vilayet varken, Erzurum ilk onlardaydı. Ama bugün borçlanma sıralamasında Erzurum bölge birincisi olmuş. Erzurum’da kişi başına düşen borç miktarı 21 bin lirayı geçmiş. Tarım bitmiş, hayvancılık bitmiş. Tavuğumuz Bolu’dan, yumurtamız Çorum’dan, sütümüz Çanakkale’den, etimiz Balıkesir’den geliyor artık. Bu ayıp bile bunlara fazlasıyla yeter” dedi.

-35 YILLIK SİYASİ BİRİKİM VE TECRÜBE-

ANAP’ta görev aldığı dönemleri anımsatan Bingöl, 35 yıllık bir siyasi geçmiş ve tecrübesi olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Benim ANAP’ın İl Başkanı olduğum dönemde bürokratın da, yöneticilerimin de telefonu 24 saat açıktı. Bizim derdimiz Erzurum’du, Erzurum’un insanıydı. Haksızlığa hiçbir zaman geçit vermedim, vatandaşımın hakkını da her platformda aradım. Yeri geldi kendi partimi ve kendi genel başkanımı bile eleştirdim. Ne ihale aldım, ne de yanımdakilere ihale aldırttım. Şunu belirteyim; ben İl Başkanlığı yaparken ticareten iflas etmiş birisiyim. Öyle zamanlarım oldu ki, eşimin maaşına muhtaç hale geldim. Bundan sonraki süreçte de ne ihale alırım, ne ihale aldırtırım! Beni ya da yönetim kurulundaki herhangi bir arkadaşımı bir menfaat ilişkisi üzere görürseniz, duyarsanız, anında ifşa edin, yazın, çizin, açıklayın! Allah şahidim olsun, bu memlekete hizmetten başka bir muradım da yok, gayem de yok.”  


 

deva partisi erzurum deva vahit bingöl anap