Muhammet İSPİRLİ

Muhammet İSPİRLİ

konuŞUyorum

AK Partili vekilin polise hakareti ve bizim kibir abideleri

23 Ağustos 2021 - 12:12

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir ihbar üzerine aracı durdurulan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, kendisini durduran polislere "Ekibe tükürürüm. Böyle terbiyesizlik mi olur? Ne zaman Erdemli'ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum. Adını verir misin sen? Ş…efsize bak" sözleriyle hakaretler savurması sosyal medyada hayli yankı uyandırdı.
Farklı partilerden de olsa, geçmişte örneklerine sıkça rastlanan bu durum vatandaşın tepkisine yol açtığı gibi mizah oyuncularına da ciddi malzeme teşkil ediyor ya...
“-Yusuflar, Ömerler mahcup şekilde parti broşürünü kapı kapı seçmene ulaştıra dursunlar...
-Recep Tayyip Erdoğan tane tane toplasın, sizin gibi mahluklar çuvalla boşaltsın!” diye paylaşımda bulunan bir partili, adeta sinirden deliye döndüğünü ifade ediyor.

Hiç unutmam, Tebrizkapı’da genç bir zibidinin hatalı olduğu halde AK plakalı lüks aracından inerek kendisini uyaran bir polis memuruna hakaretleri hayli etkilemişti beni.  Yanımdakiler tanımıştı... Kısa kollu beyaz gömlek, yaka yarıya kadar açık, boynundan tasma gibi sallanan kolyeli, sivri burun yumurta topuk ayakkabılı zibidinin bilmem nerenin müteahhidi olduğunu söylemişlerdi bana.

Ve yine, şimdiye kadar ne kimseyle paylaştım ne de bir yerlerde yazdım; fotoğrafını çekememenin üzüntüsüyle zihnimde kayıt altına alınmıştı o saniyeler...
Şubat’ın dondurucu soğuğu, akşamın ilerleyen saatleri. Taş ambarların karşısındaki ofisimden çıktım, sağ sırada kavşağa yakın yerdeki aracıma giderek koltuğa oturdum. Silgiler çalıştı, yaklaşık 20 metre önümde beyaz Audi marka son derece lüks bir araç kaldırıma yanaşarak aniden durdu. Sürücü tarafından yukarıdaki gibi bir zibidi indi, kapısı açık cep telefonunu kamerasını çalıştırdı. Arka sağ taraftan da yarı çıplak bir kadın indi ve hemen kaldırımın yanındaki demir direğe sarılarak striptiz yapmaya başladı. Müziğin sesi ve gümbürtüsüyle inip kalkan aracın arka plakasındaki AK dikkatimi çekmişti. Saniyeler içerisindeki bu görüntüde, aracımda telefon ve fotoğraf makinesi olmasına rağmen 40 yıllık meslek refleksim kaybolmuş, yoldan geçen vatandaşlara saçma bir şekilde hayıflanarak, sadece “heey gidi Erzurum” diye adeta donarak mırıldanmıştım kendime.
Araca atlayıp hızla uzaklaştılar. Ben de, neye yarayacaksa? “geçti oğlum, kaçırdın balığı” sızlanmalarıyla itirafımı dile getirmiş olayım.

Hele şu caddede trafiğin en yoğun olduğu saatlerde gelişi güzel yolun ortasına park eden umarsız AK plakalı cipler, ikamet ettiği apartmanların önünde merdiven diplerine kadar park edip yolun yarısını kapatan AK plakalı Mercedesleri de gördükçe milletin huylanmalarını daha iyi anlıyorum.

Bunları partiye mal etmiyorum, ne öyle bir amacım var ne de içindekilerin partili olduğuna dair iddiam... Ama ilgili meraklılarına konuyu anlatacak şehirdeki kamera yerlerini gösterebilirim.

Bu görüntülere tanık olan her vatandaş gibi gittiğim resmi makamlarda tepeden inme bazı atanmış ve şehirde zaman zaman göze çarpan seçilmiş bazı kibir abidelerini de izledikçe bu olumsuz görüntülerdeki gibi plakalarda hep AK gözüme çarpıyor nedense...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum